Pure Flavours

Je proeft de toewijding aan smaak en duurzaamheid in alles wat we doen. Onze bewuste keuzes in de keuken en inkoop zorgen voor een betere en smakelijke toekomst.

Scroll

Smakelijke en verantwoordelijke aanpak

Bij Famous Flavours staat smaak centraal. We omarmen pure ingrediënten van gerenommeerde producenten, zorgvuldig gekozen op basis van smaak, kwaliteit en het seizoen. Jeroen, General Manager, erkent als moderne ondernemer de verantwoordelijkheid jegens onze omgeving, de maatschappij en het milieu. “We zijn het verplicht naar onze omgeving, de samenleving en het milieu. Daarom is deze duurzame visie volledig geïntegreerd in onze bedrijfscultuur. Dit zie je terug in onze partners, de inkoop, maar ook de auto’s die we zelf rijden: allemaal elektrisch!.”

De hedendaagse levensstijl legt een enorme druk op het milieu, vooral in de visvangst, met bedreigde vissoorten zoals tonijn als triest voorbeeld. Famous Flavours weigert daarom bedreigde diersoorten op de kaart te zetten en zoekt enthousiast naar duurzame alternatieven die even heerlijk smaken en beter zijn voor het milieu.

  • Duurzaam ondernemen met onze no waiste beleid en de juiste keurmerken

    Duurzaamheid komt tot uiting in al onze bedrijfsaspecten. We respecteren ingrediënten en onze omgeving, daarom geven we altijd de voorkeur aan seizoensgebonden producten en vermijden we een vaste menukaart. We hanteren de richtlijnen van EKO en MSC-keurmerken bij het selecteren van onze ingrediënten, en werken volgens de strengste hygiënische normen met HACCP-certificering.

    In onze keuken voeren we een 'no-waste-beleid'. Onze koks bereiden uitsluitend verse gerechten en zorgen ervoor dat er geen overgebleven maaltijden zijn door ter plekke borden op te maken. Bovendien gebruiken we ingrediënten zo volledig mogelijk, waarbij overschotten creatief worden verwerkt tot nieuwe gerechten en voor andere evenementen. Op deze wijze minimaliseren we voedselverspilling en prikkelt het tegelijkertijd onze creativiteit met voedsel.


  • Duurzame inzet met de juiste partners: meer dan een streven!

    Duurzaamheid zit in het hart van onze aanpak bij Famous Flavours. We delen deze kernwaarden met onze gewaardeerde partners, waarbij we samen streven naar een verantwoorde toekomst. Instock, een initiatief dat voedselverspilling bestrijdt, is een van deze partners. Met hun inzet worden overtollige producten gered van verspilling en omgetoverd tot heerlijke creaties door 400 koks in samenwerking met InStock Market.

    Jan van As, onze visleverancier, toont toewijding aan duurzame visconsumptie via de Fish & Season Foundation. Deze betrokkenheid is cruciaal om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties van vis kunnen blijven genieten. Principes als duurzame visvangst en seizoensgebonden consumptie staan centraal in hun aanpak.

    Van Gelder, onze partner in bouwinnovatie, heeft recentelijk een duurzaam pand opgeleverd, uitgerust met moderne klimaatsystemen en een warmtepomp voor energie-efficiëntie. Dit investeert in de toekomst en toont onze gezamenlijke inzet voor een duurzame planeet.

    Bij Famous Flavours zijn we vastbesloten om onze rol in duurzaamheid te vervullen. Samen met onze partners willen we een positieve impact creëren en bijdragen aan een betere wereld. Deze reis zetten we gezamenlijk voort naar een klimaatpositieve dienstverlening tegen 2030.


Meer informatie?

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen?

We helpen je graag.