Pure Flavours

Alles wat we doen draait om smaak. Smaak zit in het gebruik van pure ingrediënten van de beste producenten, geselecteerd op smaak, kwaliteit en seizoen.

Scroll

Duurzame visie

Tobias heeft een duidelijke visie: als moderne ondernemer moet je in deze tijd wel je verantwoordelijkheid nemen. Dit ben je verplicht voor je omgeving, de samenleving en het milieu. Die duurzame gedachte is volledig geïntegreerd in onze bedrijfscultuur.

De huidige manier van leven legt een extreme druk op het milieu. Alleen al in de visvangst leidt dit tot de bedreiging van diverse vissoorten, zoals bijvoorbeeld tonijn. Veel bedrijven weten niet eens wat voor tonijn ze verkopen. Famous Flavours zal bedreigde vis- en diersoorten nooit op de kaart zetten. Wij zoeken liever met passie naar alternatieven die net zo lekker zijn, maar wel beter voor ons milieu.

  • Duurzaam ondernemen

    Wij werken met respect voor de ingrediënten en de omgeving. Dat is een belangrijke reden waarom wij altijd de voorkeur geven aan seizoensproducten en niet werken met een vaste menukaart. Wij volgen de richtlijnen van de EKO en MSC-keurmerken bij het selecteren van onze ingrediënten. Uiteraard werken wij volgens de striktste hygiënische normen en zijn wij HACCP gecertificeerd.

    In onze keuken hanteren wij een ‘no-waste-policy’. Onze koks bereiden uitsluitend verse gerechten. Ze maken de borden tijdens het evenement a la minute op, zodat we geen gerechten overhouden. Ook zorgen wij ervoor dat we zoveel mogelijk van elk ingrediënt gebruiken. Ingrediënten die overblijven worden op een creatieve manier door onze chefs in andere gerechten en evenementen verwerkt. Op deze manier zorgen wij ervoor dat wij geen eten verspillen.


  • Duurzaam samenwerken

    Duurzaam ondernemen is ook terug te zien bij de bedrijven waar we mee samenwerken. Wij kiezen onze leveranciers met veel zorg uit. Waar het kan werken wij zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers; ambachtslieden die hun producten met trots, aandacht, en precisie presenteren en dezelfde culinaire en duurzame visie hanteren als het team van Famous Flavours. We hebben een duidelijke voorkeur voor biologische, ambachtelijke producten en pure ingrediënten.

    We zien er zorgvuldig op toe dat al onze partners hun duurzame beloftes waarmaken. Niet alleen bij de leveranciers voor de catering, maar ook bij de leveranciers van de aankleding zoals het meubilair en de decoratie.


More information?