Pure Flavours

Wij gebruiken de puurste producten en werken uitsluitend met topleveranciers die uitgaan van biologische principes.

Scroll

Duurzaamheid

Famous Flavours hanteert een uiterst duurzame filosofie. Wij werken met een strikte no-waste-policy en volgen de richtlijnen van de EKO- en MSC-keurmerken.

Als moderne ondernemer moet je je verantwoordelijkheid nemen tegenover de omgeving, de samenleving en het milieu. Famous Flavours heeft strikte regels opgesteld om deze visie in de praktijk te handhaven.

Ook in de uitvoering werken we zo bedachtzaam mogelijk. In tegenstelling tot bij veel andere cateraars bereiden onze koks uitsluitend verse gerechten. Ze maken de borden a la minuut op en op die manier hoeven we nooit gerechten weg te gooien. De ingrediënten die overblijven worden op een creatieve manier door onze chefs verwerkt. Op die manier zorgen wij ervoor dat er vrijwel niets weggegooid wordt en getuigen wij van optimaal respect tegenover onze omgeving en het milieu. Uiteraard werken wij volgens de striktste hygiënische normen en zijn we HACCP gecertificeerd.

  • Minimale milieubelasting

    Alles wat van ver moet komen belast ons milieu. Als je in de winter een aardbei op je bord vindt, dan weet je zeker dat deze ingevlogen is vanuit een zonovergoten land. De benzine en kerosine die nodig zijn voor het transport van dergelijke exotische producten leveren een overbodige ecologische belasting op.
    Dat is een van de redenen waarom wij altijd de voorkeur geven aan seizoensproducten. Om diezelfde reden werken wij overal waar dat kan met lokale leveranciers; ambachtslieden die hun producten met trots, aandacht, en precisie presenteren en dezelfde culinaire en duurzame visie hanteren als wij.


  • Gecertificeerd groen

    Dat nemen we niet zomaar aan. We zien er zorgvuldig op toe dat al onze partners hun duurzame beloftes waarmaken. Zelfs het meubilair dat we huren moeten gemaakt zijn van gecertificeerd hout en het productieproces moet de richtlijnen van de officiële keurmerken volgen.

    Onze consumptiemaatschappij legt een extreme druk op het milieu waarin we leven. Alleen al in de visvangst heeft dat bijvoorbeeld geleid tot de bedreiging van tonijn. Famous Flavours zal dergelijke vis- en diersoorten nooit op de kaart zetten. Er zijn altijd alternatieven die goed en verantwoord consumeren mogelijk maken.


More information?